Kaldi masterfranchise Saudi Arabié:

Vandaag 10 november is het exact 1 jaar geleden dat onze eerste Kaldi vestiging in Riyadh is geopend. En uiteraard willen we daar even bij stil staan.

Bezoek uit Saudi Arabië:

Kan nog goed herinneren het eerste bezoek vanuit Saudi Arabia in november 2019. Het was een plezierige ontmoeting maar in eerste instantie geen idee hoe serieus het was en of er überhaupt een vervolg zou komen.

Nadat er afscheid werd genomen kon ik nog niet bedenken dat we nu 3 jaar later ons eerste openingsjaar in Saudi Arabië vieren.

Bezoek vanuit Saudi Arabië.

Op reis naar Riyadh:

Op kerstavond 2019, wilde ik mijn computer afsluiten en zag nog net een mailtje binnen komen waar mijn oog op viel. Het bleek het getekend mastercontract te zijn maar had op dat moment nog niet het idee goh we gaan daar een Kaldi vestiging openen. We hadden namelijk al vaker contracten gekregen maar tussen een contract en realisatie zit een enorm groot verschil. Maar midden januari 2020 kreeg ik een telefoontje van mijn collega met de mededeling dat er een bedrag was overgemaakt op onze rekening vanuit Saudi Arabië. Toen realiseerden we ons pas dat dit wel eens het begin kon zijn van een mooi nieuw avontuur.

Februari 2020 was het moment om voor het eerst op bezoek te gaan naar een land waar ik nog nooit was geweest en ook geen idee had wat ik daar kon verwachten. Wat mij daar meteen opviel dat de mensen daar heel vriendelijk zijn, er een andere cultuur is dan wij hier in Nederland hebben en dat zij in retail en horeca veel verder zijn dan ik voor mogelijk had gehouden en vanaf dat moment ook heel anders kijk naar de Nederlandse retail en horeca.

Tijdens mijn bezoek hebben we veel locaties bezocht waaronder de projectontwikkelaar die ons een presentatie toonde van het project waar Kaldi zich zou gaan vestigen.

presentatie project ontwkkelaar Esplanade Riyadh

43D Total retail Solutions:

Mijn partner in dit traject Amin Abuzaid eigenaar van http://43d.nl verraste me door aan te geven dat het huidige Kaldi concept niet zou gaan werken in Saudi Arabië. Eerst stribbelde ik behoorlijk tegen, maar uiteindelijk nadat ik Saudi Arabië had bezocht begreep ik het en zijn we een inspirerend traject ingegaan om een nieuw internationaal concept te creëren. Wat zelfs geresulteerd heeft in het feit dat er in Nederland ook al twee vestigingen zijn omgebouwd naar die concept te weten Kaldi Haarlem https://kaldi.nl/winkel/kaldi-haarlem en Kaldi Den Bosch https://kaldi.nl/winkel/kaldi-den-bosch

Kaldi Saudi Arabië

Het concept is zo ontworpen dat de materialen niet mode onderhevig zijn en een langere levensduur zullen hebben. Er is gekozen voor marmer en koper materialen die door de jaren heen altijd zijn blijven bestaan. Hier om heen t is er gekozen voor een basis kleur grijs en verschillende soorten en kleuren tafels en stoelen. Mochten we over een aantal jaren een aanpassing willen doen dan kunnen we eenvoudig door het grijs en de tafels en stoelen te veranderen er een geheel andere “look” aan de inrichting geven.

Concept:

Ook kwa exploitatie hebben we vooral gekeken hoe we het franchise systeen “eenvoudiger” konden maken waardoor het beter te dupliceren is. Er bewust gekozen voor accent op de horeca uiteraard met onze Kaldi koffie, het serveren van de typische Nederlandse stroopwafel en een beperkt aantal branded products als merchandise. Ook heeft de master meer vrijheid gekregen om lokale producten toe te voegen. Net zoals met de marketing kan de master binnen de gemaakte afspraken zijn lokale marketing uitingen doen.

Één jaar open een groot feest:

Op 10 november 2021 hebben we de officiële opening gevierd en nu 1 jaar verder kunnen we zeggen dat Kaldi Saudi Arabië onze stoutste verwachtingen heeft overtroffen. We zijn dan ook heel trots op ons team daar dat zij dit gerealiseerd hebben en het mooie nieuws is dat we hopelijk binnenkort nieuwe ontwikkelingen daar kunnen aankondigen.

http://kaldi.nl